Светулка

Светулката е кауза. Ние организираме академия по изкуствата. Всяка година децата пътуват в различна държава и едновременно с това, се запознават с културните и природни наследства на страната. Обучаваме нашите ученици по схемата на театралната академия – няколко изкуства обединени под една тема. Така под формата на игра и измисляне на приказки, децата сформират своя мироглед и опознават едновременно няколко изкуства.


Академията по готварство – Как да сготвим щастие в кухнята на Светулка?, има за цел да научи децата да се справят самостоятелно с предизвикателствата в нашият развит свят. Учим ги да пазаруват, да съхраняват продуктите и разбира се да ги готвят с правилна термична обработка. Не изключваме нито един от продуктите, и вярваме, че с правилната комбинация и количество, ще предпазим децата от затлъстяване. Имаме здравословна линия – Вземи една светулка в ръката си!, като обучаваме децата да си приготвят полезна за здравето им храна. Учим ги на това да бъдат отговорни.


В продължение на нашата академия, ние отваряме първият по рода си детски ресторант Светулка, в който децата ще готвят сами няколко степенни менюта, благодарение на обучението им в нашата академия.


Вярваме, че ако спасим няколко деца от чалгата която ни заобикаля, ние като екип ще бъдем най- щастливите хора на света.
Избрахме Светулка като знак за нашата работа, за да напомня на децата колко е важно да внимават за своето всестранно развитие и да светят със собствена светлина, като бъдат различни, креативни и добри.