ENJO България

екологично чисти фибри за почистване

ДиаДом ООД е официален дистрибутор на ENJO за България.
ENJO е основана през 1990 година в Австрия със седалище Алтах област Форарлберг като производител и разпространител на екологично чисти фибри за почистване без химия. Днес има своето представителство в 27 страни в света. В България сме от 12.12.2016 година, 26-та страна в света на ENJO и сме първите в Източна Европа.
Технологията използвана в производството на продуктовата гама се базира на изследвания и развитие в продължение на повече от 25 години и е насочена към един от най-важните въпроси в днешно време – здравето и опазването на околната среда. Нашите продукти се характеризират с многостранни функции, дълъг живот, непринуденост и австрийско качество. От 2013 година в производството си използваме зелена енергия, а през 2015 година ENJO подписва CLIMATE NEUTRAL ALLIANCE, С КОЕТО ГАРАНТИРА 100% неутрално въздействие върху климата.
Промотирайки здравословният начин на живот и опазването на околната среда ENJO притежава и стандарт ISO 9001, ISO 14001, както и Oeko Tex сертификат. Препоръчан е и от Норвежката асоциация за астма и алергии като най-добър продукт за превенция.
Всъщност каква е тайната на технологията – ENJOtex фибрите се състоят от микроскопични влакна – 100 пъти по-тънки от човешкия косъм, които влизат в порите на почистваните повърхности, поемат в себе си най-малките замърсявания и бактерии , не ги предават на другите повърхности и се освобождават от тях след изпиране. Тествани от представители на Федералния хигиенен отдел на Република Австрия гарантират 6 пъти по-добро почистване в сравнение с конвенционалните методи.
Нашите фибри работят ефективно със студена вода и ние гарантираме:
-безопасност – здравословна среда в дома и природата
– спестяване на средства – елиминират се 90% от химикалите, използвани за почистване
– опазване на природните ресурси – потреблението на вода е намалено до 50%
– икономичоност – нашите фибри имат дълъг живот и заменят литри химикали и пластмасови бутилки – спестяват средства
-ефективност – гарантирано по-бързо и лесно почистване – пестят 50% от времето за чистене
Нашата амбициозна задача е да превърнем домовете на българите в зони свободни от химия, като по този начин създадем здравословни условия за живот на нашите деца и опазим от химически замърсявания природата.
Ние не знае какво има в храната ни – можем само да се доверим на думите на производителя, не знаем какъв въздух дишаме, поради невъзможността да видим какво има в него. Но определено знаем с какво почистваме – само това е достатъчно, за да изберем ENJO.