Арт-Къща „Куклите“

Арт-Къща „Куклите“

Работилници за кукли

КУКЛИТЕ НА ЖЕНИ – Голямо щастие е да си имаш хоби!
Куклите на Жени са оригинални интериорни предмети със своя индивидуалност.
Освен като авторско приложно творчество, те са разработени и като метод за арт-терапия – за деца и възрастни.
Лесната технология ги прави достъпни като изработка за всички възрасти, а естествените материали, от които се изработват – посланици на екологичния начин на живот и осмисляне на свободното време.
Куклите на Жени имат и възпитателна цел: да събуждат чувство за красота и хармония, да подтикват към творчество като начин на себеизразяване, да събират деца и родители в увлекателен арт-процес.

ТВОРИЛНИЦАТА – Ръцете следват сърцето…
Творилницата е родена от Куклите на Жени.
В стремежа си да направи повече хора съпричастни на своето куклотворчество, Жени кани в ателието си две майки и дъщерите им и две приятелки. В свободно за всички време, момичетата се събират, вадят преждите, лепилото, хартиите… и почват да майсторят кукли.
Творилницата е мястото, където можем да научим всеки да прави кукли!
Организираме уъркшопове, срещи-медитации на чаша чай, арт-терапия – за малки и големи.
Тук ще ви докажем, че имате не „две леви”, а златни ръце и можете да направите с тях чудеса! Ще ви научим да опаковате подаръци, да аранжирате цветя, да правите бижута, да рисувате върху стъкло, да превръщате излишните вещи в изкуство.

САЛОН „ОЗАРЕНИЕ“ – Светът е пъстър и многолик – нека го опознаем!
Салон „Озарение” е част от арт-къща „Куклите”.
Тук е мястото, където ви срещаме с интересни личности – поети, художници, актьори, философи, учени, писатели…
Очаквайте нетрадиционни семинари, провокативни изложби, поетични вечери край камината, малки театрални спектакли, кинопрожекции в двора, премиери и уъркшопове.
През лятото в нашата градина, седнали под 100-годишната липа, ще гледаме документални филми, ще слушаме музика, ще разговаряме и обменяме мисли и впечатления, радвайки се на собствените си постижения и на тези на другите около нас.
Светът е пъстър и многолик – нека го опознаем!

„ВЪЛШЕБНАТА СТАЯ“ – Голямата тайна..
…Ммм да, стигнахме и до Вълшебната стая…
Тя обаче, засега, остава заключена.
Какво има в нея, е тайна, но ще я разбулим…
Че какво би бил животът без вълшебствата!?

 

Работилница за кукли „Герои от приказки“

Работилници

Работилница за кукли „Герои от приказки“. По уникален метод на Арт-Къща „Куклите“, любим на всички деца, ще сътворим герои от обичани приказки: Снежанка, Малкия принц, Елза и Ана, Котаракът в чизми“ и др.  

за деца
READ MORE

Работилница за кукли „Принцеси и Пирати“

Работилници

Работилница за кукли „Принцеси и Пирати“. Най-обичаната тема на децата е да изработват вълшебни образи: момиченцата обичат да майсторят принцеси, а момчетата – пирати и нинджи. Как? Екипът на Арт-къща „Куклите“ ще ви покаже и всяко дете ще може после само да си изработва оригинална кукла-пластика.

за деца
READ MORE

Работилница за пластики „Цветята на малката Ида“

Работилници

Работилница за пластики „Цветята на малката Ида“. По популярната приказка децата ще изработят хартиена пластика цвете и върху него – една малка кукличка на име Ида…

за деца
READ MORE