Кристияна Брънзалова

Кристияна Брънзалова

Архитектурна работилница

Кристияна е на 24 години и е родена в София. След като завършва средното си образование в столичното 22-ро СОУ, заминава за Манчестър, за да следва мечтата си- Архитектурата. Учи бакалавър „Архитектурен дизайн и Технологии“ 3 години в University of Salford, Англия.

След завършването на програмата, затъжена за България, се прибира и работи една година на родна земя. Но за да стане Архитект, трябва отново да замине за чужбина- този път за Италия. В момента завършва магистратура „Архитектурен дизайн“ в Политехническия университет в Милано.

Също така тя си има и лична кауза, която се ражда по време на търсенето на сграда за дипломната й работа. Избира да работи върху изоставеното училище в село Хвойна, което има нужда от спешен ремонт на покрива. Това я кара да организира благотворителен фестивал в двора на зданието, а по- късно и да учреди фондация „Даскал Брънзалов“, която да се занимава с изследване и опазване на подобни сгради с изключителна архитектурна стойност в Родопите.

Твърдо решена да се завърне в България, тя вече работи тук. Именно тази нова работа я отвежда при Академия „Светулка“. В рамките на фестивала, редом със своите колежки- светулки, ще разкаже на децата повече за българското традиционно облекло, както и за типичното старо строителство в Родопите. След като вече знаят малко повече, малчуганите ще имат възможност сами да оцветят носии от различни краища на България и ще могат да си направят Родопски къщички от хартия.

Криси ще ви очаква. Оглеждайте се за високо момиче в родопска носия!

 

Архитектурна работилница

Работилници

Децата ще изработват Родопски къщи от хартия и ще рисуват Родопски носии.

за деца
READ MORE

Архитектурна работилница

Работилници

Децата ще изработват Родопски къщи от хартия и ще рисуват Родопски носии.

за деца
READ MORE